Ouder & Kind yoga in juni!


Op zaterdag 15 juni geeft Loes Balk weer 2 ouder & kind yogalessen. Lijkt het je leuk om samen met je zoon of dochter (opa/oma en kleinkind, neefje en/of nichtje) een yogales te komen volgen dan ben je van harte welkom. 

Wanneer: zaterdag 15 juni
Tijdstip:   10.00 – 11.00 (4 t/m 7 jaar)
                11.30 – 12.30 (vanaf 8 jaar)
Kosten:    € 15,- voor Ouder & Kind samen
Aanmelden bij Loes: truecolorskinderyoga@gmail.com 

De workshop is voor iedereen, ook als je geen lessen volgt bij Liv'in yoga. Weet je iemand die belangstelling heeft; geef het door, geef het door ;). 

Alle contacten met betrekking tot de Ouder & Kind yoga workshop lopen via Loes!!

Kinderyoga


Wat is kinderyoga?

Heel lang geleden gingen de mensen in India de bossen en oerwouden in om daar in alle rust het leven van dieren te bestuderen. Zij merkten dat de dieren op een rustige manier hun spieren soepel en sterk hielden door ze te rekken en te strekken. De mensen gingen veel van deze houdingen zelf doen en gaven ze vaak namen uit de natuur zoals de boom, cobra, haas, leeuw en reiger.

Door het doen van de oefeningen werden de mensen soepel, kregen ze kracht en merkten ze dat ze zich beter konden concentreren en zich fitter voelden. Yoga brengt dit niet alleen voor grote mensen maar zeker ook voor kinderen. 

Bij kinderyoga gaat het niet alleen om de yogahoudingen. De houdingen gaan samen met spel, bewustwording, ademoefeningen, massage, zingen, meditatie/visualisatie en ontspanning. Dit alles in een omgeving die veilig is en waarin de kinderen zich geborgen voelen.

Kinderen mogen zijn wie ze zijn én ze zijn goed zoals ze zijn!

Wat doet kinderyoga?

Kinderyoga is voor ieder kind. Positieve werking die kinderyoga kan hebben:

  • betere aandacht en concentratie
  • toename van zelfvertrouwen, grotere innerlijke kracht en meer tevredenheid
  • het bevordert helder denken en kan daardoor de leerprestaties vergemakkelijken
  • het behouden en ontwikkelen van een positief zelfbeeld
  • het maakt het lichaam soepel en versterkt het
  • betere houding
  • betere ademhaling

Lessen

Heel blij ben ik dat kinderyogadocente Loes Balk kinderyoga les gaat geven bij Liv'in yoga. Via Sjors Sportief zullen er 2 proeflessen worden aangeboden in het nieuwe schooljaar. Daarna, met ingang van maandag 21 oktober, gaat Loes een blok van 8 kinderyogalessen starten voor kinderen vanaf 8 jaar. De kinderyogales is dan van 15.00 - 16.00 uur.  
 

Kinderyoga liv'in yoga