Kinderyoga!

Na 2 hele leuke kinderyogalessen via Sjors Sportief is Loes op maandag 21 oktober gestart met een blok van de 8 yogalessen. Er zijn nog wat plekjes vrij, wees welkom voor een proefles!

De kinderyoga groepen bestaan uit maximaal 8 kinderen. Zo wordt elk kind écht gezien en gehoord! Voor meer informatie over de kinderyogalessen kun je contact opnemen met Loes: mail: loes@livinyoga.nl of bel: 06 - 509 064 36

De kinderyogalessen zijn op maandag van 15.00 - 16.00 uur. 

Wat is kinderyoga?

Heel lang geleden gingen de mensen in India de bossen en oerwouden in om daar in alle rust het leven van dieren te bestuderen. Zij merkten dat de dieren op een rustige manier hun spieren soepel en sterk hielden door ze te rekken en te strekken. De mensen gingen veel van deze houdingen zelf doen en gaven ze vaak namen uit de natuur zoals de boom, cobra, haas, leeuw en reiger.

Door het doen van de oefeningen werden de mensen soepel, kregen ze kracht en merkten ze dat ze zich beter konden concentreren en zich fitter voelden. Yoga brengt dit niet alleen voor grote mensen maar zeker ook voor kinderen. 

Bij kinderyoga gaat het niet alleen om de yogahoudingen. De houdingen gaan samen met spel, bewustwording, ademoefeningen, massage, zingen, meditatie/visualisatie en ontspanning. Dit alles in een omgeving die veilig is en waarin de kinderen zich geborgen voelen.

Kinderen mogen zijn wie ze zijn én ze zijn goed zoals ze zijn!

Wat doet kinderyoga?

Kinderyoga is voor ieder kind. Positieve werking die kinderyoga kan hebben:

  • betere aandacht en concentratie - in het 'nu' zijn
  • toename van zelfvertrouwen, grotere innerlijke kracht en meer tevredenheid
  • het bevordert helder denken en kan daardoor de leerprestaties vergemakkelijken
  • het behouden en ontwikkelen van een positief zelfbeeld
  • het maakt het lichaam soepel en versterkt het
  • betere houding
  • betere ademhaling

 

Lessen
Maandag
15:00 - 16:00
Kinderyoga