Laatst gewijzigd
30-12-2018

Vanochtend de laatste yogales van 2018 gegeven. Het was de 'Goed-Doel' les met 12 enthousiaste yogi's & yogini's. Voor de een was het om alvast wat te doen aan de kerstkilo's die er 'aangevlogen' waren ;), voor de ander dat "moment voor jezelf". Iedereen volgt zo, om zijn/haar eigen redenen de yogales.

Voor mij zijn deze lessen bijzonder omdat ze in het teken staan van onvoorwaardelijk geven - dienstbaarheid. Een van de drie pijlers van de yoga-traditie die mijn docent, Ron van der Post, doorgeeft (de andere 2 zijn liefde en wijsheid). Het "in de handeling zijn" zonder belang te hechten aan het (eind)resultaat van de handeling staat voor mij in deze les centraal.

En elke keer weer ben ik dankbaar voor de verbinding met de mensen op de mat, het uitwisselen van de energie en met de opbrengst (het eindresultaat - om het dan toch maar zo te noemen) voor Fahari Foundation, vandaag € 137,-. Samen met de drie andere lessen van september, oktober en november maakt dit een bedrag van € 370,-. Ik hoop dat er mooie school-schoenen van gekocht mogen worden voor de kinderen in Kenia.

Ik wens je een goede afsluiting van dit jaar en wens voor jou dat 2019 gevuld mag worden met liefde, wijsheid en dienstbaarheid.

Namasté,
Marjolijn