Kracht & souplesse

Vinyasa poweryoga is een intensieve vorm van yoga en komt vanuit de Ashtanga yoga. De asana's (houdingen) volgen elkaar vloeiend op waardoor er een flow ontstaat.

Zachte kracht & ontspanning

Vinyasa flowyoga is een zachtere vorm van yoga dan de power-variant en daarmee geschikt voor de beginner. 

Balans in Yang en Yin

Yin-Yang yoga is een combinatie les waarin de kracht van vinyasa yoga en de zachtheid van yin elkaar ontmoeten.

Voor verstilling en verdieping

Yin yoga is een yogavorm die totaal anders is dan de yange vormen het wordt ook wel 'meditatieve yoga' genoemd. In yin worden houdingen lang aangehouden, 2 tot 5 minuten en soms zelfs wel langer.

Nooit te oud voor yoga

Deze yogavorm is gericht op zachtheid, wat meer gericht op de 50-plusser die bewust werkt aan het soepel houden van het lichaam en het flexibel blijven van geest. In deze les richten we ons, vóór alles, op de mogelijkheden van het lichaam.

Yoga, spel & ontspanning

In de kinderyoga les gaat het niet alleen om de yogahoudingen. De houdingen gaan samen met spel, bewustwording, ademoefeningen, massage, zingen, meditatie/visualisatie en ontspanning. Dit alles in een omgeving die veilig is en waarin de kinderen zich geborgen voelen.

Ode aan de zon

Zomeryoga is een combinatieles van vinyasa flow & yin yoga (afhankelijk van de temperatuur ;)!

Harte-kracht voor goed doel

Yogalessen op basis van vrijwillige bijdrage voor een goed doel. Yoga staat voor verbinden, niet alleen op de yogamat met jezelf maar ook juíst naast de mat. Vanuit het hart geven voor iets of iemand die mooie, lieve, zinvolle en/of goede dingen doet. Zo maken we met elkaar de wereld een beetje mooier.

Elk jaar geef ik een aantal lessen op basis van vrijwillige bijdrage voor een goed doel. In 2017 was dit voor Stichting Shahdol (kinderen in India) Dit project staat inmiddels op eigen benen. Daarna gaf ik een aantal lessen voor Fahari foundation, dicht bij huis (met initiatiefnemers in Grave

Rust in beweging

Met ingang van maandag 6 januari 2020 komt Ester Dijckmans het team van Liv'in yoga versterken met Mindful flow yoga. Mindful flow yoga is te vergelijken met de vinyasa flow yoga les. De houdingen lopen in elkaar over, in een rustig en vloeiend tempo. Er wordt gebruik gemaakt van sequencing (zoals de zonnegroet of maangroet). De les begint met meditatie, gevolgd door opwarmende asana's (yogahoudingen), waarna de intensiteit wordt opgevoerd en weer wordt afgebouwd. De les eindigt altijd in Savasana (eindontspanning), vaak met een geleide visualisatie.

Een mooie combinatie les voor het

laagdrempelig voor iedereen

Stoel yoga is een milde en ontspannende bewegingsvorm waarbij de yogahoudingen worden gedaan zittend op - of staand achter de stoel. Heel toegankelijk voor mensen die niet meer willen of kunnen liggen op een yogamat en voor mensen met bijvoorbeeld artrose klachten. Stoel yoga versterkt de spieren, vergroot het gevoel van balans, heeft een positief effect op bewegelijkheid in gewrichten vermindert pijnklachten en vergroot de motoriek. 

Deze yogalessen gaan van start met ingang van woensdag 1 april en worden gegeven door yogadocente Mimi.

Thuis op de yogamat

Yoga kan je overal doen. In de meest mooie, sfeervolle locaties. In oude kastelen, moderne gebouwen. In prachtige yogazalen en in tl-verlichte buurthuis-zaaltjes. Het maakt niet uit. Yoga staat voor naar binnen keren, uit het 'doen' naar het 'zijn'. Dus nu, in tijden van Covid-19, kan je ook thuis de yogamat uitrollen en de les volgen waar jij behoefte aan hebt.