Yogadocente Mimi

Mimi

Energiek en deskundig

Je kunt meer dan je denkt!! Als verpleegkundige ben ik in contact gekomen met ouderenzorg. Opvallend is dat de meeste mensen weinig beweging hadden en veel op de stoel zitten. Na mijn werkzame leven heb ik mij voorgenomen om te proberen dit te doorbreken. Een goed middel daarvoor is stoel yoga. Ik ben begonnen deze vorm van yoga te geven aan mensen met een lichamelijke beperking en aan mensen met dementie. Inmiddels geef ik, met veel plezier, al enkele jaren stoel yoga aan mensen tussen de 60 en 95 jaar. Ik ben vooral erg enthousiast over het resultaat. Reacties van cursisten die de stoel yoga lessen volgen zijn bijvoorbeeld:

- mijn soepelheid neemt toe (ook bij mensen met artrose)

- ik voel me energieker en beter in balans.  

- het is een goed middel om meer vertrouwen te ontwikkelen in je eigen lichaam 
- ik ervaar meer rust en ontspanning.

Een betere motivatie om dit werk te doen kan ik niet verzinnen.

De cursisten zijn zelf, met enige regelmaat, verbaasd over wat ze nog wél kunnen. Wat ze allemaal met een veilig gevoel, op en achter de stoel kunnen doen. Stoel yoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Iedereen ook met een lichamelijke beperking komt hier voor in aanmerking. 

Ik volg zelf al vele jaren yogalessen waarvan de laatste acht jaar bij Marjolijn. Daarnaast heb ik verschillende cursussen en workshops gevolgd waaronder yoga voor mensen met kanker en stoelyoga.

Marjolijn

Enthousiast & betrokken

Jaren geleden stapte ik op de yogamat met als doel soepeler en leniger worden, zonder zweverige of spirituele insteek. Verschillende opleidingen gevolgd. Overal geleerd en dat gemengd tot de...

Marijke

Zacht & liefdevol

Hoi, ik ben Marijke den Brok. Moeder van 3 volwassen dochters en ondertussen bijna voor de achtste keer oma. Al jaren doe ik aan yoga. Vier jaar geleden heb ik besloten om me hierin verder te gaan...